bugün

entry'ler (11260)

allah ı ve dinini inkar edenlere ne olacak

Dünyanın mahrumiyet bölgesi Çok ücra köşelerinde asosyal bir hayat sürmüyorsa şayet, islamdan haberi de varsa inanan da inanmayan da dine tabi olan da olmayan da az çok neticede ne olacağının farkında ve bilincindedir. Allahtan Dinden Haberi olmayanlara gelince: onlara hesap kitap yok. Onlar direkt Toprak. Zaten dünya hayatı onlar için cenabı hakkın üzerinde bir hak bir vecibe yada bir borç değil bir lütuf bir ihsan ve bir ikramdır. Dilemeseydi hiç yaratmazdı. Dünyayı gördükleri yanlarına kârdır. Yaşadılar ve öldüler. Bitti gitti. Bu. Ama bilenlerle bilmeyenler, yapanlarla yapmayanlar hiç bir olur mu? Olmaz elbette.

Kimi rabbı inkar eder, kimi dini inkâr eder kimi aklı fikri ilmi hür iradeyi seçimi inkar eder kimi dini değiştirir kimi de uydum kalabalığa koyun misali toplum nasıl yaşarsa öyle yaşar. Anlatırsın dinlemez. Dinler ama kabul etmez tenkit eder eleştirir. Sorgular. Alay eder. Dalga geçer. Hakaret eder. Meyletmez. Merak etmez. Araştırmaz. Sormaz. Soruşturmaz. Öğrenmez. Dinleri inançları aklıyla ilmiyle Mukayese etmez. Halbuki her sorunun bir cevabı vardır. Ama Dini ilimleri öğrenmek istemez ki. Yada gider -yeterli ve kafi seviyede hiç bir dini bilgisi olmadığı halde- materyalist dinsiz deist ateist felsefenin yalan ve zehirli mecralarına, sözde bilgi kaynaklarına, aldanır, aldatılır, kandırılır, zehirlenir, dine imana allaha peygambere düşman kesilir. En iyi ihtimalle dinsiz bir hayat yaşar ve ölür gider. Olan biten yada olacak olan budur yani. Ne olacaktı ki başka? Ne bekleniyor yani? Madalya mı takacaklar bir de??

Kıyamette ne mi olacak? Merak eden herşeyi öğrenir. Her meseleye vakıf olur. Niye biz anlatalım ki her şeyi? Gitsin öğrensin. Her gece 3 saat dizi seyredeceğine öğrensin. Günümüzde Herkesin elinin altında internet var. Maç seyredeceğine alsın kitap okusun. Her şeye para buluyor ya. 10 liralık Kitaba gelince mi para yok? Yada "biz bu hayatı yaşamaya geldik arkadaş, kimse kafamıza ve keyfimize karışamaz, istediğimiz gibi dilediğimizce yaşarız" diyenlere tabi olsun, baksın keyfine. ahiret hesap kitap mahşer cennet cehennem din iman allah kitap peygamber merak bile etmesin. Nasılsa Ucunda para da yok bu işin. Napacak ki enayi mi öğrensin? işine gelmez ki. Ama Kendi bilir. Paşa gönlü bilir. Sen de Acıma kendine acımayana. Bırak ne hali varsa görsün. Boşver. Kendi düşen ağlamaz..

3 tl ye tavuk döner yiyen tipin aşıya güvenmemesi

Olay yeni, Akşam haberlerinde geçti: Pandemi döneminde kaçak kumarhane işleten ve yakalanan Adamın abisi koranavirüsten vefat etmiş, polise savunmasında hala daha diyor ki ben koronaya inanmıyorum. Aramızda böyle kafalar var işte. Sanki çocukken 7-8 farklı çeşit aşıyı biz vurunmadık..

virüsün mutasyon geçirmesi evrimin kanıtıdır

Virüslerin değişime uğraması evrimin delili midir? Evrim Teorisi gerçek mi?

Burada evrimden kastedilen şey çok önemlidir. Kâinatta pek çok şey kararında değildir, her şey değişmektedir. Evrimden kasıt, bir türün başka bir türe dönüşmesi ise, bunun bilimsel hiçbir dayanağı yoktur.

Eğer değişim kastediliyorsa, o evrim değil tekamüldür. Faydalı mutasyonlarla tür içerisinde gerçekleşen değişiklikler evrim değildir, planlı esnek yaratılıştır. Canlının genetiği müsade ettiği ölçüde canlı değişebilir. Fakat başka bir türe dönüşemez. Virüs yine virüstür, bakteri yine bakteridir.

https://sorularlaislamiye...da-en-cok-merak-edilenler

https://sorularlaislamiye...e-dair-bir-delil-teskil-0

https://sorularlaislamiye...-koklu-degisiklik-olur-mu

Edit: iddiaya bak çay demle. ateist felsefeye göre ilimleri (fizik kimya biyoloji matematik astronomi kozmoloji v.s.) dinden (islam) ayrı bir olgu gibi görmek gerçekten çok komik ve bilimsel. Duyan da zanneder ki Sanki din ilmi reddediyor. Allah allah. Yani Virüs kalktı mutasyona uğradı. Maymuna dönüştü. Yersen. Evet..

ece seçkin in covid 19 a tepkisi

Az önce bazı bilim insanlarının ifade ettiğine göre Mutasyon tersine de dönebilir. Yani bu virüsün ortadan kalkması ve pandeminin tamamen sona ermesi demektir. Tamam ingilterede boris jonhson çıktı dedi ki yeni tür (mutasyon) % 70 e kadar daha bulaşıcı. Fakat bu bilimsel bir veri değil. Kestirme (yuvarlak tahmin) bir rakam. Ayrıca bulaş hızının artması virüsün daha kuvvetli hasta edeceği veya aşıların yetersiz olacağı yada maske mesafe hijyen faktörünün etkisiz olacağı anlamına gelmiyor. Hem sonra araştırmalara göre pandeminin başından beri virüs kaç defa mutasyon geçirdi, bu ilk değil ki. Anlaşılan o ki Adam anlaşma yaptığı doz aşıları halka rahat vurabilmek için korku rüzgarı estiriyor. Çakal yani. Noel yasakları Londrayı kapatma yada izolasyon kararı tamamen güvenlik amaçlı ve sadece bir tedbir. Aynı johnson'un pandemi ilk başladığında sürü bağışıklığı palavrasıyla nasıl dalga geçer gibi lakayt davrandını hepimiz gördük. Ondan sonra binlerce insan ölüp tepki çekince ve hasta olunca akıllandı. Şimdi yoğurdu üfleyerek yemesi bundan. Tedbirlere uymak, ve sabır şart. Ama korkuya pabuç bırakmak yok. Ocak ayı sonuna doğru çinden aşılar da geliyor. Bitecek allahın izniyle bu günler..

dinsiz erkek ile evlenilir mi sorunsalı

Peygamber efendimiz (s.a.s.) dinsiz bir kadın ile hiç evlenmemiştir. Mısırlı Hz mariye validemiz önce hristiyan iken daha sonra müslüman olmuştur.

https://www.islamveihsan..../hz-mariye-ra-kimdir.html

Hz harun (a.s.) soyundan gelen yahudi hz safiye validemiz de peygamber efendimiz ile daha henüz evlenmeden önce müslüman olmuştur.

https://islamansiklopedisi.org.tr/safiyye

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s) ilk evliliğini Hz. Hatice ile yapmıştı. ibrahim dışında diğer çocukların annesi Hz. Hatice idi. Kızların ilki Hz. Zeyneb, ikincisi de Hz. Rukayye'dir. Doğduğu zaman Rasûlüllah (s.a.s) otuz üç yaşında bulunuyordu. Hz. Rukayye, Peygamber Efendimizin risâletinden önce Ebu Leheb'in oğlu Utbe ile nişanlanmıştı. Ancak Hz. Peygamber, islâm dinini tebliğe başlayınca ve Ebu Leheb hakkında "Ebu Leheb'in elleri kurusun" meâliyle başlayan Tebbet süresi nâzil olunca, Utbe'nin annesi Ümmü Cemil "Muhammed bizi hicvetti" diyerek, oğlunu Rukâyye'yi boşaması için kışkırtmaya başladı. Babası Ebu Leheb de oğlunu yanına çağırarak "Oğlum! Muhammed'in kızından ayrılmayacak olursan, ben senden ayrılırım" dedi. Utbe, annesi ve babasının teşvikiyle Rukayye'yi zifaf vuku bulmadan önce boşadı. Hz. Peygamber (s.a.s) bunun akabinde kızını Hz. Osman (r.a) ile evlendirdi. Bu evlilik Hz. Muhammed (s.a.s)'in peygamberliğinden sonra gerçekleşmiştir.

https://sorularlaislamiyet.com/kaynak/rukayye-ra

Yine peygamberimizin büyük kızı hz zeynep (r.a.) kastediliyorsa mevzu tafsilatlı olsa da evet onun da eşi nihayetinde müslüman oldu.

https://islamansiklopedisi.org.tr/zeyneb

Dinsiz bir erkek veya kadınla, (ateist deist agnostik mecusi budist v.s.) bir müslüman, islama göre evlenemez..

https://sorularlaislamiye...kadinla-evlenmesi-caiz-mi

https://sorularlaislamiye...rla-evlenmek-caiz-olur-mu

https://sorularlaislamiye...lenmesine-izin-verilmiyor

https://sorularlaislamiye...-once-bir-katolik-erkekle

frekansınızı yükseltmek için hayvanları yemeyin

Herşeyin azı karar çoğu zarar. Kırmızı Etin de öyle. Ama bu yukarıdaki fikriyat eti yada komple hayvansal ürünleri reddeden kabul etmeyen yada yasaklayan kısaca yemeyen bir düşünce ve eylem sistemi. Bunlar kendilerine vegan diyorlar. Cenabı allah eti yenen tüm hayvanları insanlığın istifadesine birer nimet olarak sunmuş ama bunlar nimeti elinin tersiyle itiyor. Neymiş frekansmış. Neymiş ruhun ve bedenin temizliğiymiş. Neymiş insanlıkmış duyguymuş v.s. yani bunları gören de zanneder ki her gece mana aleminde hz isa ile sohbet ediyor ruhanilerle görüşüyorlar, sanki meleklere karışmışlar. Her gece peygamberleri ziyaret ediyorlar sanki. Yooo. Yok öyle bir durumları. Kendi kafalarına göre hareket ediyorlar. Allah insanoğlunun bünyesini eti yenen meşru ve helal dairede yetişen hayvanların etlerini yemeğe programlı halde yaratmış. Bunlar kalkmış Adeta fıtratı değiştirmeye çalışıyor. Budistler de et yemiyorlar ama arakanda doğradıkları müslümanların haddi hesabı yok. Onu nereye koyacağız şimdi peki? Saçmalık. Her ilahi ve semavi dinin aslında oruç perhiz riyazet ve mücahade amaçlı bir takım gıdaları belli zamanlarda belli periyotlarla azaltma terk etme yani yememe vardır. Ama onun da bir usulü ve kaidesi var. Fakat özünde Tamamen terk etme yada yasaklamak yok. Sadece özünden saptırılan dinlerde bunu görebilirsiniz. Örnek: hristiyanların icad ettikleri ruhbanlık gibi. Halbuki dinde ruhbanlık yoktur. Üstelik Onu da hakkıyla yerine getiremezler. Ondan sonra avrupada amerikada cinsi sapık papazların binlerce cinsel saldırı taciz tecavüz dosyası vatikan eliyle ustalıkla sümenaltı edilir. Kamuoyundan gizlenir tabi. Fıtratın ayarlarıyla oynarsanız olacağı bu. Velhasılı kelam et yememek islami bir kavram değildir ve dinimize aykırıdır insanlık fıtratına da asla uygun değildir..

muhafazakarın z kuşağı çocuğunu şuursuz bulması

Uzak değil, çok yakın bir tarihte ama insan eliyle ama uzaylılar vasıtası yada başka bir nedenle Uzayda meydana gelebilecek muhtemel bir patlamayla dünyanın manyetik kalkanı ortadan kalkıp tüm elektronik Dijital v.s. araç gereç, iletişim ve haberleşme ağı çöktüğünde seyredin siz esas z kuşağının halini. Zaten o zaman bu kuşak farkı da ortadan kalkacak. Zira o gün geldiğinde Herkes aynı hizaya gelecek. Çok mu mantıksık yada bilim dışı? Veya fazla mı fantastik ve bilim kurgu sizce? Bakalım, hep birlikte göreceğiz..

https://m.youtube.com/watch?v=0rivoaTfzqI

ebubekir sofuoğlu

"Üniversitelerde bilim yok" yada benzer şeyler söylese kimseye dert olmazdı bu kadar. Ama gel gör ki;

"Üniversitelerde fuhuş var" dedi diye ortalık karıştı. Halbuki malumun ilanıydı. Bir nevi kral çıplak dedi. Ne yani yok mu? Bal gibi var. Ama Üniversite öğrencilerinin bir kısmının fuhuş yapması hepsini bağlamaz. Elbetteki hepsini zan altında bırakamazsınız. Fakat bu durum yapanları da aklamaz. Ama lafının ardında duramadı. Duramaz. Zira zina bu ülkede kanunen suç değil artık, bu yasal olarak yaptırımı, somut bir karşılığı olmayan soyut ve spesifik bir kavram oldu. Yani muhatabınızı salt etik ahlaki ve manevi değerler üzerinden ikaz ederbilirsiniz. Yada en fazla nasihat edebilirsiniz. Fazlasına gücünüz yetmez. Yaptırıma dayalı bir temeliniz ve dayanağınız yok. Demokrasi ve özgürlük var. Bu nedenle gereksiz ve boş bir tartışma. Zira mesele asıl zaviyesinden ve özünden saptırılıp adeta rejim tartışmasına dönmüş durumda.

Ayrıca, ülkemizde bir evliliğin asgari maliyeti bilmem kaç yüzbin tl olduğu, pek çok gencin işsizlik parasızlık ve yüksek masraf ve gereksiz harcamalar nedeniyle evlenmekten korktuğu kaçtığı cesaret edemediği yani resmen imtina ettiği günümüz şartları göz önüne alındığında fuhşun olması gayet normal o ülkede. Gençlere kızmayın. Toplum, Ana babaları iki yüzlü. Evet ikiyüzlü bu toplum. Bu millet Malını sevdiği kadar dinini sevmez ve kayırmaz. Malını allahtan çok sever. Gençler de her türlü yollarını bulup işlerini halledip intikamlarını alıyorlar. Zira fıtratı inkar edemezsiniz. Nefis bu dinlemez. Fırsatını bulunca yapar yapacağını..

pfizer in aşısı vurulan sağlıkçının fenalaşması

Sonunda korkulanın olması durumu. Abd nin alaska eyaletinde Pfizer/BioNTech'in geliştirdiği corona virüsü aşısı olan 2 sağlık çalışanının 10 dk. içerisinde aşıya karşı reaksiyon ile ağır alerjik tepki (daha önce hiçbir allerjisi olmadığı halde) gösterdiği, fenalaşıp nefes almakta güçlük çektiği bir diğerinin ise aniden semptom gösterip baş ağrısı ve boğazında kaşıntı, solunum yolunda ve gözlerinde şişme meydana geldiği ve cildinde izler oluştuğu ortaya çıktı. Anlaşılan o ki pazar payı kapmak için alel acele geliştirilen bu Pfizer/BioNTech'in sentetik aşısı yarardan çok zarar getirecek..

--spoiler--
Bilim dünyası korku içinde: Pfizer’ın Covid-19 aşısı olan sağlık çalışanı 10 dakikada fenalaştı

ABD'nin Alaska eyaletinde Pfizer/BioNTech'in geliştirdiği corona virüsü aşısını olan iki sağlık çalışanının alerjik tepki gösterdiği ortaya çıktı. Bartlett Bölge Hastanesi'nde çalışan sağlık çalışanlarından birinin aşı olduktan 10 dakika sonra fenalaştığı ve nefes almakta güçlük çektiği açıklandı.

Corona virüsü aşıları dünyanın birçok bölgesinde kullanılmaya başlanırken iki Türk bilim insanının kurduğu BioNTech ile Pfizer’ın geliştirdiği corona virüsü aşısı ile ilgili korkutan bir gelişme yaşandı…

ABD’nin Alaska eyaletindeki Juneau kentindeki Bartlett Bölge Hastanesi’nde görevli iki sağlık çalışanı Pfizer ve BioNTech’in corona virüsü aşısını olduktan sonra fenalaştı. Salı akşamı diğer meslektaşlarıyla aşı olan bir kadın çok kısa bir süre içerisinde ağır alerjik tepki verdi.

10 DAKiKADA FENALAŞTI

Hastanede bakıma alınan orta yaşlı kadının daha önce hiç alerjisi bulunmadığı belirtildi. Yoğun bakıma kaldırılacak kadar ağır duruma gelen kadının solunum yollarının şiştiği ve cildinde izler çıktığı açıklandı.

ismi açıklanmayan sağlık çalışanının aşı olduktan 10 dakika içinde fenalaştığını açıklayan yetkililer, alerjik reaksiyonu ortadan kaldırmak için bir antihistamin aldığını da söyledi.

iKiNCi SAĞLIK ÇALIŞANININ GÖZLERi ŞiŞTi

Corona aşısı olduktan sonra alerjik tepki gösteren diğer sağlık çalışanının da 10 dakika içinde semptom gösterdiği açıklandı. New York Times, ismi açıklanmayan bu sağlık çalışanının gözlerinin şiştiği, başının ağrıdığı ve boğazında kaşıntı hissi meydana geldiğini yazdı. Hastane yönetimi acil servise gönderilen sağlık çalışanına müdahale edildikten sonra taburcu edildiğini açıkladı.

iNGiLTERE’DE DE BENZERi OLDU

Sağlık çalışanı ile ilgilenen Dr. Lindy Jones, “Yüzünde ve göğsünde kızarıklıklar çıkmaya başladı. Kalp atışı çok yüksekti ve nefes darlığı yaşıyordu. Semptomları kısa sürdü fakat daha sonra tekrar ortaya çıktı. Geceyi yoğun bakımda geçirdi” açıklamasını yaptı.

https://www.sozcu.com.tr/...kikada-fenalasti-6171026/
--spoiler--

görsel

illere göre türkiye de kuran kursu sayısı

Okunan kuran gırtlaktan aşağı geçmediği müddetçe değişen pek bir şey olmaz. Sadece Kıyamet alameti..

--spoiler--

(Camiler ve hâfızlar çoğalır, ama, hakiki âlim hiç bulunmaz.) [Ebu Nuaym]

(ilmin azalması, âlimlerin azalması ile olur. Cahil din adamları, kendi görüşleri ile fetva verir, insanları doğru yoldan saptırırlar.) [Buhari]

(işler ehli olmayana verildiği zaman, kıyameti bekleyin.) [Buhari]

https://m.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=736
--spoiler--

başhekimin hemşireye 500kez ben salağım yazdırması

Yanlış yazdırmış. Salak değil sorumsuz. O hemşire vazife yerini zamansız habersiz terk ediyorsa ya görevinin bilincinde değildir ki bu yaptığı iş ve aldığı eğitim nedeniyle mümkün değil, yada umursamıyor, önemsemiyor, işini ciddiye almıyor veya birisi onu kandırdı, mecbur bıraktı, başka serviste kullanıyor veyahutta o başka serviste arkadaşı var ve ne bileyim belki bir şeyden canı sıkıldı daraldı bunaldı gitti, belkide sırf lak lak yapıp, birlikte işten kaytarıyorlar. Her ne sebepse artık. Başhekim işinden olmasın diye tutanak tutmamış ama tutanaktan beter etmiş, yerine hemşireye hakaret etmiş. Hata etmiş. Yanlış yapmış. Alıklık ve Salaklık yazmakla düzelmez. Başhekim kadın, duygusal davranıp sadece öfkesine yenilmiş. Her halukarda ikisi de hatalı duruma düşmüş bu sefer..

anne ve kızın aşık olduğu adam

Hormonların adı aşk olmuş artık. Hormon bu, her yere konar..

uyarı levhası yoksa maske cezası da yok

Yargıtay kararı. Cezaya itiraz eden bir vatandaş konuyu yerel mahkemeye taşıyor. şikayeti haklı bulan sulh hukuk mahkemesi Verilen cezayı iptal ediyor. iptal kararı neticesi adalet bakanlığı yargıtaya başvuruyor. Sonuç: "uyarı levhası yoksa ceza kesilemez". Ayrıca çıkan karar, "polis ceza kesemez, sadece tutanakla tespit yapıp ilgili valiliğe gönderebilir" şeklinde..

--spoiler--
Yargıtay'dan maske kararı: Uyarı levhası yoksa ceza da yok (Polis ceza kesebilir mi?)

Bolu'da bir kadın haberi olmadığı gerekçesiyle kendisine kesilen maske cezasına itiraz etti. Yerel mahkemenin iptal kararını Adalet Bakanlığı Yargıtay'a götürdü. Yargıtay, maske cezası kesilebilmesi için uyarı levha ve afişlerinin olması gerektiğine karar verdi. Kararda polislerin ceza kesemeyeceği sadece tutanak tutabileceği de belirtildi.

Yargıtay, gerekli uyarı levhaları ve afişlerin asılmamış olması halinde maske cezası kesilemeyeceğine hükmetti.

Bolu’da maske takmadığı için Elif Nihan işler’i durduran bekçiler Kabahatler Kanunu’na aykırılıktan 392 TL idari para cezası kesti.

işler, maske takmanın zorunlu olduğunu bilmediğini, kendisine uyarıda bulunulmadığını savunarak cezaya itiraz etti. Bolu Sulh Ceza Hakimliği işler’in itirazını haklı bulup cezayı kaldırdı.

BAKANLIK iTiRAZ ETTi

Hürriyet gazetesindeki habere göre; maske cezasının kaldırılması üzerine Adalet Bakanlığı devreye girdi. Bakanlık, sulh ceza mahkemesinin maske cezasını iptal eden kararının kanun yararına bozulması için Yargıtay’a başvurdu.

Yargıtay 19. Ceza Dairesi, 9 Kasım’da oyçokluğu ile Bakanlığın başvurusunu kabul etti ve Sulh Ceza’nın maske cezasını iptal kararını kaldırdı. Yargıtay, anayasa, Umumi Hızfısıhha Kanunu, il idaresi Kanunu ve Kabahatler Kanunu hükümleri kapsamında maske cezasının hukuki değerlendirmesini yaptı.

Genel sağlığı tehdit eden tehlikeli durumun önlenmesi için valiler başkanlığında toplanan Hıfzıssıhha Meclisi’nin maske takma yükümlülüğü kararı alabileceği belirtilerek, maske cezasına vize verildi.

UYARI LEVHALARI ASILMALI

Cezai işlem uygulanan cadde ve ana arterlerde tıpkı radar levhası gibi maske takılması için uyarı levha ve afişleri asılması gerektiği kaydedildi. Dosyada böyle bir ilanın yapıldığına dair bilgi ve belge bulunmadığı vurgulandı.

"POLiS CEZA YAZAMAZ"

Yargıtay, polisin de maske takmayanlar hakkında idari para cezası kesemeyeceğini, polisin maske takmayan kişiyi belirleyip bunu tutanakla imza altına alarak ilgili il valiliğine göndermesi gerektiğinin altını çizdi.

YÖNTEME AYKIRI iSE CEZA KALDIRILSIN

Yargıtay, işler’e ceza kesilen izzet Baysal Caddesi’nde, Bolu Valiliği’nce gerekli uyarı levhaları ve afişlerin asılmamış olması halinde cezanın ortadan kaldırılması gerektiğine dikkat çekti.

Yargıtay, kararı Adalet Bakanlığı’nın talebi doğrultusunda kanun yararına bozdu. Yargıtay’ın belirlediği yöntem ışığında maske cezası Bolu Sulh Ceza tarafından yeniden değerlendirilecek.

https://www.ntv.com.tr/tu...ok,GZ2TN9gtpk-WbKnDVWgZEw
--spoiler--

görsel

bu gece benim sıramdı

biri imam nikahlı olsa da neticede eşi, sevgilisi değil. Fakat ikisini aynı evde biraraya getirmek zaten başlı başına bir facia. Kan çıkacağı başından belli. Hem ekonomik durumu müsait değil hemde ikinciyi almış. Tamam belki ruhsat var ama Ne kadar uğraşsan adalete riayet edemezsin diye de ikaz var ayette, yani tek eşliliğe yönelik tavsiye var. Ama dinleyen kim..

sözlükteki inanılmaz ikiyüzlülük

Sadece sözlükte değil tüm sosyal medyada da aynısı olan iki yüzlülüktür. Kadınlar sosyal medyaya cıbıldak resimlerini koyunca dibi düşen erkekler aynısını anası danası karısı kızı yapınca kazak ve maço erkek moduna girer katil kesiliverirler bir anda. Ama kendi kırdığı cevizlerin haddi hesabı yoktur. Erkek ya onun yaptığı orospuluk değildir, sadece elinin kiridir..

diyanet ten milli piyango fetvası

Zaten evvelden beri Fetva vardı ama uyan yok. Haram olduğunu hemen herkes gayette iyi biliyor ve bildiği halde yine alıyor biletini. Şans topunu sayısal lotosunu iddiasını oynuyor. Hergün 6 lı ganyanı çakıyor bir güzel. Olaya Farklı bir pencereden bakalım: Önemli olan bir şey dinen yasak ama kanun eliyle serbest olduğunda yapmamak. Esas zor olan bu. işin sırrı, işte ihlas ve samimiyet böyle zamanda meydana çıkar. Yoksa yasaklar var olduğunda zaten kimse yapamaz ki. Velev ki fetvayı verdiler diyelim. Faize de fetva vermişlerdi caiz diye. Saflar ve işine gelenler hariç Hiç Kimse diyanete inandı mı? Hayır. Faizin haram olduğunu da herkes biliyor mu? Biliyor. Ne yani mahşerde hesap verirken biz bunu bilmiyorduk mu diyeceğiz? Bal gibi biliyoruz işte hemen her haramı. Yada suçu devletin üzerine mi atacağız? Hayır. Yoookkk öyle yağma. işte Bunu yemezler. Kıyas etmek şart fakat, Konudan konuya atlamak da güzel ama bir meselenin hesabı başka bir meselenin hesabıyla kapanmaz. Her tür meselenin hesabı kitabı kendincedir ve ayrı ayrı yapılır.

Şimdi, kim enayi, sistemi işleten kanunlar mı? Yoksa bileti alıp çarka hizmet edip paralarını kaptıranlar mı? değişmez kural: "kumarda her zaman kasa kazanır"..

amerika nın fetoyu vermesi

Abd, bu cıa personelini asla bize vermez. Vermez..

küvette elektrik çarpması sonucu ölen rus kadın

Akla son durak isimli korku filmini getiren rus kızdır..

2020 nin bitecek olması

Bitse ne olur, 2021 geliyor. Bakalım ne olacak, Hayırlısı..

sac böreği yapamayan erkek

Akıtmayla alfa olunuyorsa daha ilkokula giderken yapıyorduk biz onu. Göm göm, Afiyet olsun. Evet..